La Fundació Ferrer i Guàrdia ha organitzat per al pròxim dijous 3 de novembre una Taula-debat sobre «la llibertat de pensament i el dret a la informació». Tant la llibertat de pensament com la d’informació es fonamenten en el dret essencial de tot ésser humà a saber i a traslladar a un altre ésser humà allò que sap. Tots i totes som, al mateix temps, hereus, dipositaris, transformadors i transmissors d’informació. És així que hem anat evolucionant el pensament i modificant la societat. Denegar o limitar aquesta aspiració natural de les persones a informar-se i a informar suposaria haver arribat al final de la història i assentar una societat immobilista on no hi hauria espai per a nous drets humans.

En un moment clau com és el de l’actual transformació del sistema mediàtic en la societat de xarxes –on els processos de comunicació han deixat de respondre a l’esquema hegemònic de linealitat i unidireccionalitat– proposem un debat que permeti identificar els reptes i les limitacions als quals s’enfronten avui la llibertat de pensament i el dret a la informació, tant per la labor d’informar sense sacrificar el principi de servei públic com per a exercir la ciutadania sense renunciar als valors democràtics.

Dia: Dijous 3 de desembre de 2015, 19:00 -20:30 h.
Lloc: Ateneu Barcelonès, Sala Sagarra (Carrer de la Canuda, 6, Barcelona)

Obertura a càrrec de Joffre Villanueva, vicepresident de la Fundació Ferrer i Guàrdia.
Ponents:
Anna Clua. Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC. Membre del grup d’investigació “Espais Crítics” i de la Xarxa DIC
Mercè Díez. Professora del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB. Membre del Grup d’Investigació en Estructura i Polítiques de Comunicació “Daniel Jones”.
Dardo Gómez. Ex Secretari General de la Federació de Sindicats de Periodistes. Membre fundador de la Xarxa pel Dret a la Informació i la Comunicació (DIC),