La jutgessa britànica Vanessa Baraitser ha decidit, Segons ha informat The Guardian que Julian Assange no ha de ser extradit als Estats Units per respondre pels suposats càrrecs d’espionatge i pirateria informàtica que li imputa el Govern d’aquell país. La magistrada atén les raons de la defensa i dicta que no ha de ser extradit als Estats Units per a enfrontar càrrecs d’espionatge i pirateria informàtica. Segons el rotatiu, s’espera «que es presenti una apel·lació contra la resolució, que es produeix després de setmanes d’audiències a Old Bailey l’any passat i de campanyes de partidaris d’Assange i uns altres que han denunciat els càrrecs dels Estats Units contra ell com un atac a la llibertat de premsa.

El cas contra l’home de 49 anys es relaciona amb la publicació de Wikileaks de centenars de milers de documents filtrats sobre les guerres de l’Afganistan i l’Iraq, així com cables diplomàtics, en 2010 i 2011. Els fiscals van dir que Assange va ajudar l’analista de defensa estatunidenca Chelsea Manning a violar la Llei d’Espionatge dels Estats Units, va ser còmplice de pirateria informàtica per part d’uns altres i va publicar informació classificada que va posar en perill a informants.

Assange va negar haver conspirat amb Manning per a desxifrar una contrasenya encriptada en computadores estatunidenques i va dir que no hi ha evidència que la seguretat de ningú hagi estat compromesa. Els seus advocats van argumentar que l’acusació té motivacions polítiques i que està sent perseguit perquè Wikileaks va publicar documents del govern dels Estats Units que van revelar proves de crims de guerra i abusos contra els drets humans”.