La Subdirecció General d’Ordenació de l’Espai de Comunicació Audiovisual de la Generalitat ha comunicat a Ràdio Contrabanda l’ordre de tancament del centre emissor del Turó de la Rovira, on es troba l’antena. Segons l’emissora, si en el termini de 20 dies des que van rebre la notificació no l’han clausurat, s’imposarà una multa de 100.000 euros. La mesura forma part del pla integral que pretén regular les emissions que es fan des del Carmel.

Ràdio Contrabanda ha emès un comunicat en el qual indica que “el pla integral per regular les emissions que es fan des del Carmel no contempla la particularitat de les ràdios lliures i no comercials sobre les quals no hi ha regulació específica” i afirma que la Llei Audiovisual de Catalunya “contempla l’existència de ràdio sense ànim de lucre però no concreta l’accés a les llicències”.

En el comunicat s’afirma que l’apercebiment de tancament és “una nova ofensiva” contra les ràdios lliures i mitjans alternatius “en el context polític actual de retallades socials, econòmiques i de drets” i es defensa la tasca de difusió de “problemàtiques que no tenen cobertura en els mitjans convencionals. En aquest moment hi participen una trentena de programes que difonen temàtiques i realitats diverses, des d’una pluralitat de perspectives que contrasta amb l’estructura monolítica de la comunicació de masses.”

Ràdio Contrabanda afirma que no deixarà d’emetre i ha demanat el suport de col•lectius, entitats i persones “que heu participat en les emissions de Contrabanda FM, de totes aquelles que ens escolteu des de fa temps, dels que ens heu descobert fa poc i de les que encara no ens coneixeu”.

Per aquesta demanda de suport han obert un espai a Internet on recollir signatures.