La Federació Internacional de Periodistes (FIP) ha denunciat avui les difícils circumstàncies que treballen els periodistes palestins i ha reclamat ajuda urgent de la comunitat internacional per a protegir-los. La FIP va fer aquesta petició després d’una missió de dos dies a Gaza, al costat de companys de la Federació de Periodistes Àrabs, en la qual es van entrevistar amb treballadors locals dels mitjans de comunicació, alguns dels quals van resultar ferits en els atacs israelians, i van visitar les seus de mitjans que van ser bombardejats.

Entre les mesures més urgents per a ajudar als periodistes palestins, l’organització va demanar material de seguretat per a la seva protecció i ajuda humanitària per a les famílies de treballadors de mitjans afectats per la violència. També va considerar necessària una investigació de Nacions Unides sobre els atacs israelians dirigits contra els mitjans i mesures per impulsar la solidaritat entre els periodistes palestins de Gaza i Cisjordània.

Segons el secretari general de la FIP, Aidan White, «Israel ha de respondre moltes preguntes de la comunitat internacional». Així mateix, va reclamar del secretari general de les Nacions Unides que faci efectiu el respecte de les lleis internacionals durant el conflicte i va recordar que les forces israelianes havien comès serioses violacions.

La Federació va reclamar, així mateix, a Hamas i a l’Autoritat Palestina que deixin treballar amb llibertat els mitjans de comunicació. La delegació de la FIP estava organitzada per la Federation of Arab Journalists amb el seu secretari general Makram Mohamed Ahmed, que és també president de la Egyptian Journalists Union. Altres membres de la missió eren Nikos Megrelis(EIAS, Grècia), Patrick Kamenka (SNJ-CGT, França), Kjetil Haanes (NJ, Noruega), Paolo Serventi (FNSI, Itàlia), Omar Mousa Al Shnaikat (JPA, Jordània); Anne Poulsen (IMS, Dinamarca), Hatem Zakariya (FAJ, Egipte).