La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), com les altres organitzacions de treballadors, comprova amb estupor i indignació com la refundació del capitalisme de la què es va parlar després de la crisi econòmica mundial, no és una altra cosa que un aprofundiment en el desequilibri i la injustícia social.

El Govern espanyol, esgotada una tímida resistència, ha claudicat davant les pressions dels poders financers mundials, com ha passat en d’altres països.

Les mesures que ha anunciat per reduir el dèficit públic representen una retallada en la despesa social que recaurà, sobretot, en els pensionistes, les persones dependents i els treballadors més precaris. Per contra, els causants de la crisi en sortiran reforçats.

La Federació de Sindicats de Periodistes, present en un sector laboral que està patint la crisi amb duresa –més de 3.000 professionals s’han quedat sense feina en els dos últims anys- expressa el seu rebuig a aquesta proposta perquè no servirà per crear ocupació.

El Govern central, proclamat socialista, no ha anunciat ni una sola mesura que afecti la banca i les entitats financeres, responsables en bona part d’aquesta crisi, ni tampoc reformes fiscals que permetin recaptar més diners de forma progressiva i proporcional als ingressos.
Per contra, per primera vegada en la història de la democràcia ha decidit rebaixar el sou als empleats públics en un 5% de mitjana, una mesura que és acceptada per una part de la població per la demagògia de la seva exposició, però que és profundament injusta.

A moltes empreses de comunicació s’han produït acomiadaments i plans d’estalvi que encara estan en marxa i que han reduït els salaris dels treballadors. Ara s’afegeixen les mesures del Govern del PSOE, que tornaran encara més precaris uns treballadors que ja ho són.
Més inquietant encara és que davant d’aquesta bufetada als valors de l’estat del benestar el PP, principal partit de l’oposició, proclama que ell hauria adoptat abans aquestes mateixes mesures.

La Junta Executiva Federal de la FeSP expressa el seu rebuig a aquestes mesures i reitera que si el Govern central concedeix ajudes a les empreses de mitjans de comunicació, com ho està preparant, ho faci només a canvi que garanteixin el manteniment dels llocs de treball.

Junta Executiva Federal de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP)