Francesc Camps ha convocat avui els informadors per llegir una declaració

La Federació de Sindicats de Periodistes lamenta i rebutja que el president de la Generalitat valenciana, Francesc Camps, hagi convocat avui una roda de premsa en la qual no ha admès preguntes dels periodistes.

Aquesta pràctica, cada vegada més aplicada per part d’alguns polítics i altres personatges públics, impedeix una cosa tan necessària en el periodisme com són les preguntes i, si s’escau, repreguntes, que permetin als informadors complir la seva tasca: recaptar informació veraç per transmetre-la a la ciutadania.

El president del Govern de la Comunitat Valenciana té tot el dret a donar la seva versió sobre les informacions difoses entorn de la seva persona, i a negar-les com ha fet avui. Però, si no està disposat que els periodistes li preguntin, pot fer-ho mitjançant un comunicat.

La Junta Executiva Federal de la FeSP fa una crida als professionals de la informació perquè no acudeixin a les convocatòries de declaracions sense preguntes. I demana als directors i responsables dels mitjans de comunicació que, en aquests casos, no obliguin els informadors a cobrir aquestes compareixences.

19 de febrer de 2009