El Comitè Executiu de la Federació Internacional de Periodistes (FIP) accepta per unanimitat l’ingrés de la FeSP com a membre de ple dret

En la seva última reunió, celebrada a París els 15 i 16 de novembre passats, el Comitè Executiu de la Federació Internacional de Periodistes ha acceptat per unanimitat l’ingrés de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) com a membre amb plens drets de l’organització de periodistes més important del món.

L’alta representativitat de la FeSP, la seva presència en gairebé 300 empreses i la representació de gairebé 20.000 treballadors, la seva demostrada activitat sindical, la seva capacitat de negociar convenis, i l’exclusió de membres de la patronal de la seva afiliació, es troben entre els mèrits que han avalat el seu ingrés.

Els mateixos que li confereixen la característica de membre amb plens drets, solament aplicable a les organitzacions de periodistes que realitzen clara activitat sindical.

La nostra presència a la FIP, ens permetrà fer arribar al fòrum internacional més gran dels periodistes els conflictes i reivindicacions dels informadors de l’Estat espanyol i les denúncies de vulneració dels seus drets.

A més, els afiliats als sindicats de la FeSP tenen la possibilitat de sol·licitar, a través de la Federació, el Carnet Internacional de Premsa de la FIP que és l’acreditació més antiga, amb major prestigi i reconeguda per les autoritats de més de 120 països i reconeixement oficial de la Unió Europea i de les agències de Nacions Unides.

Quan un beneficiari del carnet internacional de Premsa de la FIP viatja pot comptar amb la xarxa de la FIP per rebre ajuda. En la majoria dels països, els periodistes autòctons estan disposats a ajudar als qui disposin d’un Carnet Internacional de Premsa de la FIP.

Els periodistes que viatgen a zones de conflicte són testimonis dels beneficis obtinguts amb el Carnet Internacional de Premsa de la *FIP. Ha ajudat a molts periodistes a sortir de situacions difícils enfront de soldats, policies o funcionaris. Obre la porta en trobades oficials.

Què és la FIP
La Federació Internacional de Periodistes és la major organització mundial de periodistes. Fundada en 1926, va rebre un nou impuls en 1946 i va adquirir la seva forma actual en 1952. Avui representa a uns 600.000 periodistes de 120 països.

La FIP promou accions internacionals en defensa de la llibertat de premsa i la justícia social, amb el suport ferm, lliure i independent dels sindicats de periodistes.

La FIP s’oposa a tot tipus de discriminacions i condemna l’ús dels mitjans de comunicació com a propaganda o per promoure els conflictes i la intolerància.

La FIP creu en la llibertat d’expressió política i cultural i defensa l’acció sindical i altres drets humans elementals.

La FIP dóna suport als periodistes i als seus sindicats, quan lluiten pels seus drets professionals i sectorials, i ha creat el Fons de Seguretat Internacional que proveïx ajuda humanitària per als periodistes que ho necessiten.

La política de la FIP es decideix en els seus congressos trianuals i el seu treball estable es porta a terme mitjançant el seu Secretariat, que té la seva seu a Brussel·les, sota la direcció del comitè executiu triat en el seu últim Congrés.

L’últim Congrés es va celebrar a Moscou entre el 28 de maig i el 1 de juny de 2007.