La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) ha mostrat la seva solidaritat amb els periodistes francesos Christian Chesnot i Georges Malbrunot que han estat segrestats a l’Iraq i demana el seu immediat alliberament. En una carta enviada als mitjans en els quals treballen Chesnot i Malbrunot -Radio France i Le Figaro respectivament- la FeSP mostra el seu rebuig “al xantatge d’utilitzar els professionals de la informació –i, per tant, la ciutadania en el seu conjunt- com a arma de confrontació política perquè això suposa un atac a la llibertat d’expressió, un valor i un dret a defensar en tots i cadascun dels racons del planeta”.

A l’escrit, firmat pel secretari general de la FeSP, Enric Bastardes, es recorden les paraules de Paolo Serventi Longhi, secretari general de la Federazione Nazionale Stampa Italiana (FNSI) en ocasió de la mort del periodista Enzo Baldoni, assassinat també a l’Iraq: “el periodisme italià ha pagat un preu altíssim per garantir la informació”. La FeSP ha transmés als companys francesos la seva inquietud per la sort de Chesnot i Malbrunot, víctimes d’una situació que també han patit professionals espanyols -tot i que en circumstàncies diferents– com són els casos de Julio Fuentes (a l’Afganistan), de José Manuel Couso i Julio Anguita Parrado (també a l’Iraq) o Ricardo Ortega (a Haití).

La FeSP dóna ple suport a les iniciatives endegades per Reporters Sense Fronteres (RSF) i la Federació Internacional de Periodistes (FIP) per aconseguir que aquesta crisi tingui un final feliç. A les pàgines web d’aquestes dues organitzacions (www.rsf.org i www. ifj.org) hi ha més informació sobre la situació que pateixen Chesnot i Malbrunot.