El diputat del PP Federico Trillo-Figueroa ha utilitzat aquesta pràctica antiperiodística

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) rebutja, una vegada més, que un polític convoqui els periodistes per realitzar una «declaració» i no admeti que els informadors li preguntin.

El dimarts dia 19, després de ser coneguda la sentència sobre el cas de l’accident de l’avió Yak-42, el PP va convocar els periodistes perquè l’exministre de defensa i actual diputat Federico Trillo-Figueroa realitzés una declaració.

El diputat Trillo-Figueroa té tot el dret a fer quantes declaracions consideri necessàries, però si convoca els informadors no pot impedir que li preguntin i repreguntin perquè aquesta és l’essència del periodisme. Si no vol ser preguntat, pot dir el que vulgui mitjançant un comunicat.

Una vegada més, la Junta Executiva Federal de la FeSP fa una crida als periodistes perquè no acudeixin a les convocatòries de declaracions sense preguntes, que per desgràcia cada vegada són més freqüents. La FeSP demana als responsables dels mitjans que, en aquests casos, no obliguin els informadors a cobrir aquests actes.

Madrid, 20 de maig de 2009