Demana a les empreses que no enviïn a zones de conflicte a informadors sense experiència ni col•laboradors

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) expressa la seva rotunda condemna per les agressions que s’estan produint al Caire contra periodistes espanyols i d’altres països, l’última ha estat aquesta mateixa tarda, per complir amb el seu deure d’informar, i es solidaritza amb tots ells.

Les amenaces, agressions i retencions de periodistes per part de la policia militar i de seguidors del president Hosni Mubarak només poden entendre’s com un intent d’evitar que el món sàpiga el que està passant en un país en el qual els ciutadans reclamen democràcia i llibertat.

La FeSP demana al Govern espanyol que persisteixi en totes les gestions al seu abast davant l’Executiu de Mubarak perquè garanteixi la seguretat de tots els periodistes, tant els d’aquest país com els d’altres països, i se’ls permeti el seu treball amb llibertat i totes les garanties.

L’últim incident ha tingut lloc aquesta tarda, amb la retenció de sis membres de TV3 que, afortunadament, han estat alliberats hores després.

La FeSP fa una crida a les empreses de comunicació perquè no enviïn a aquest país ni a altres zones en conflicte a informadors sense experiència ni a col•laboradors, que no es van a negar, sinó a periodistes experimentats, amb les màximes mesures de seguretat i sempre que ells acceptin voluntàriament.

Entre els afectats per les agressions figuren periodistes d’El Mundo, La Vanguardia, ABC, TVE, TV3, RAC1, BBC, ABC News, CNN, The Whashington Post i altres mitjans de Grècia, Brasil i Suècia, entre altres països. A més, tots els informadors són amenaçats perquè no facin la seva feina i abandonin el país, com ja s’han vist obligats alguns a fer.

3 de febrer de 2011
JUNTA EXECUTIVA FEDERAL DE LA FESP