El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) acusa al diari esportiu gratuït Gol de “transgredir l’ètica” per manipular una fotografia. El diari havia esborrat l’anterior president del Barça, Joan Laporta.

En l’edició del passat dilluns 31 de gener, Gol va publicar una fotografia de l’acte de lliurament del campionat de Lliga de l’any passat en què es veu a alguns jugadors de l’equip, l’entrenador, Pep Guardiola, i el president del club, Sandro Rosell. Però aquesta no era la foto original. Gol havia decidit esborrar l’anterior president del FC Barcelona, Joan Laporta.

Arran d’aquest fet, el Consell de la Informació de Catalunya ha emès un comunicat on assegura que, amb la manipulació de la imatge, el diari esportiu “ha comès una transgressió èticament reprovable”.

En el comunicat, el CIC recorda que aquesta pràctica vulnera el Codi Deontològic de la professió, que indica: “En fotoperiodisme no estan permeses manipulacions que suposin alteració de la informació visual enregistrada originàriament per l’objectiu de la càmera i que recull el suport, és a dir, afegir,eliminar, desplaçar o modificar qualsevol element de la imatge original”.