La Federació de Sindicats de Periodistes demana al Govern espanyol que reclami a les autoritats russes l’esclariment d’aquest crim

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) lamenta i condemna l’assassinat de la periodista russa Anna Politkovskaya, una de les més crítiques contra el Govern que presideix Vladimir Putin, i demana a l’Executiu espanyol que faci quant estigui en les seves mans perquè les autoritats russes esclareixin l’ocorregut, detinguin a l’autor o autors i els posin a la disposició de la Justícia.

La mort d’aquesta informadora, com les d’altres onze periodistes que han estat assassinats a Rússia en els sis últims anys, des que governa Putin, ha de fer reaccionar a la comunitat internacional. La reculada de la llibertat d’expressió és també una reculada de la democràcia davant el qual els altres països no poden mirar per a altre costat.

La Junta Executiva Federal de la FeSP també lamenta i condemna la mort dels periodistes alemanys Karen Fischer i Christian Struwe, que van ser assassinats el 6 d’octubre passat a l’Afganistan.

9 d’octubre de 2006