La corporació primarà en les seves contractacions i subvencions els mitjans amb conveni col·lectiu i estatut de redacció i d’aquesta manera es converteix en la primera administració pública espanyola en assumir una petició del darrer Congrés de la FeSP, celebrat el passat 28 de maig a Madrid.

El ple de la Diputació de Màlaga va aprovar el 7 de juny passat la moció presentada pel grup d’IU per combatre la precarietat laboral dels periodistes i induir les empreses a incorporar millores, la negociació de convenis i d’estatuts de redacció. A la mateixa resolució la corporació provincial dóna suport a la tramitació al Congrés dels Diputats de l’Estatut del Periodista Professional.

La resolució aprovada, que va comptar amb el vot favorable de tots els grups polítics diu:
1. Que les contractacions de publicitat i serveis de la Diputació de Màlaga, així com l’atorgació de subvencions, primin les empreses que disposin de conveni col·lectiu i d’un estatut de redacció que garanteixin condicions de dignitat i seguretat per als seus professionals.
2. Que, entre els mitjans locals i comarcals, es fomentin els que siguin de caràcter lliure i independent que estiguin oberts a la participació ciutadana i on els treballadors participin en els beneficis de l’empresa.
3. El ple de la Diputació de Màlaga dóna suport a la aprovació de l’Estatut del Periodista Professional, que, després d’anys de reivindicacions, es tramita actualment al Congrés dels Diputats.

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) saluda la iniciativa d’aquesta corporació, que es converteix així en la primera administració pública espanyola que es fa ressò d’una de les resolucions del recent Congrés Federal de la FeSP. A aquest històric plenari hi van acudir representants del Sindicat de Periodistes d’Andalusia (SPA) així com membres de CCOO, UGT, de l’Associació de la Premsa de Màlaga i del Fòrum per les Llibertats, i treballadors d’El Correo de Málaga, diari del Grup Prisa que ha tancat recentment i que han perdut els seus llocs de treball.