Els resultats electorals del 25-N i els canvis en el mapa polític català han creat un nou escenari on és molt difícil la reproducció de l’aliança entre CiU i el PP.

En aquest context el manteniment d’aquests acords en l’àmbit dels mitjans de comunicació públics no és sostenible, malgrat les posicions coincidents de les dues formacions pel que fa al control governamental d’aquests mitjans. Posicions que van permetre la perversió de la Llei de la CCMA, basada en el consens parlamentari, i una involució que va portar-nos anys enrere, al del control governamental directe. Un control letal per al pluralisme social i polític, per a la professionalitat en la gestió i en la programació, especialment la informativa, i també per al manteniment dels nivells de qualitat i de servei d’aquests mitjans, que no es poden avaluar només des de criteris econòmics, sinó des del rendiment social i el servei públic que ofereixen.

Per això reclamem de les forces polítiques que durant la campanya electoral es van comprometre a derogar la contrareforma de la CCMA, i a garantir el model d’èxit de les empreses de la Corporació, que comporta el manteniment de la plantilla, que mantinguin aquest compromís, tant en el nou Parlament com en les converses que puguin tenir de cara a la governabilitat en la nova situació. I també que vetllin especialment perquè no es produeixin decisions immediates del govern en funcions que vagin en sentit contrari al consens parlamentari que cal a una institució de país com és la CCMA, i que pretenguin imposar fets consumats en la lògica de la majoria governamental plasmada en la composició del Consell de Govern de la Corporació.

Com defensen en els seus lemes els treballadors de TV3 i de Catalunya Ràdio, aquestes són de tots i a tots correspon defensar-les, amb el model i les dimensions actuals, per seguir oferint el mateix servei al país i a la ciutadania. Començant pels representants de la sobirania popular elegits el 25 de novembre.

Barcelona, 4 de desembre de 2012