La primera jornada de vaga convocada per protestar contra l’ERO presentat a IB3 va ser tot un èxit. Prop del 95% dels treballadors de la productora CBM, concessionària dels serveis informatius i esports d’IB3, van secundar l’aturada celebrada el 7 de desembre.

Els treballadors es van concentrar davant l’edifici del Consolat per llegir el comunicat Periodistes acomiadats, directius indultats. En el comunicat s’afirma que “Els doblers que els ciutadans invertim en uns informatius públics estan en mans dels directius d’IB3. Aquests directius els han malbaratat i ara volen compensar el desajustament acomiadant els treballadors que elaboram els informatius. Una seixantena de persones -entre periodistes, càmeres, regidors, editors de vídeo i productors- estan afectades ara mateix per Expedients de Regulació d’Ocupació ideats per IB3 i executats per les empreses concessionàries del servei. El resultat: tancament del centre informatiu de Formentera, minimització de la Ràdio, Menorca i Eivissa i el càstig de l’equip de televisió. Tot això, després que IB3 ja hagi consentit tancar les delegacions de la part forana i les de Madrid i Barcelona en el passat. Aquests EROs a CBM i VIDEOREPORT no tenen base legal i atempten contra el dret de la informació que tenim tots els ciutadans”.

El pressupost d’IB3 no minva l’any que ve, però els treballadors de les productores d’informatius són acomiadats per amagar la mala gestió de l’ens. El govern, mentrestant, fa passes per modificar la Llei d’IB3 amb dos objectius: evitar la dimissió de l’equip directiu en cas de mala gestió i derogar l’obligació de contractar directament al personal d’informatius, un fet que permetria al Govern estalviar-se un 10% en la producció dels informatius.

Més informació a la web de l’SPIB