L’expresentadora del programa de la BBC Countryfile, Miriam O’Really, ha denunciat la cadena pública britànica per acomiadar-la després que els seus caps li fessin comentaris sobre les seves arrugues i els cabells blancs que començava a pentinar, i fins i tot li proposessin injectar-se botox. O’Really, de 53 anys, s’ha convertit en la primera treballadora de la corporació a denunciar a l’ens públic per discriminació sexual i d’edat.

Aquesta premiada presentadora, que duia treballant a la cadena des dels 25 anys, va ser retirada del programa juntament amb altres treballadores que sobrepassaven els quaranta anys.

La periodista ha explicat davant el tribunal d’assumptes laborals de Londres que el director del programa, Dean Jones, li va advertir que hauria de tenir “especial cura” amb les seves arrugues amb l’arribada de la televisió d’alta definició. O’Really va comentar que un altre dels directors del programa, Louise Pyne, fins i tot va arribar a preguntar-li si havia considerat injectar-se botox.

Jones també li va dir que l’editor executiu del programa, Andrew Thorman, s’havia queixat que el seu pèl es començava a veure gris per culpa dels cabells blancs, i fins i tot un càmera li va recomanar que s’apliqués un tint negre per tapar els centelleigs blancs que es veien en el seu pèl quan gravava.

“No crec que s’hagués tractat d’aquesta manera a un home. Està clar que la BBC considera que les dones que apareixen a la televisió han de ser joves”, ha declarat davant el tribunal. O’Really va explicar també que, després d’apartar-la del programa Countryfile, la BBC no li va oferir cap altre lloc a la cadena i a més la va acusar infundadament de criticar la manera en què s’elaborava el programa.