L’origen de la denúncia són els articles publicats sobre presumptes casos de corrupció a la sanitat pública

El 27 de setembre se celebrarà el judici contra els editors de la publicació gironina Cafè amb llet per la querella presentada per Josep Maria Via, gerent de l’Hospital del Mar. L’origen de la denúncia són uns articles publicats a la revista en els quals posaven de manifestat l’opacitat que, segons el seu parer, envoltava la gestió de la sanitat pública catalana.

Via demanda la revista per atemptat contra el seu honor i demana una compensació de 20.000 euros. Els editors de Cafè amb llet afirmen la seva web que no disposen d’aquesta quantitat i que la condemna no només suposaria el tancament “de la nostra revista sinó la ruïna econòmica familiar”.

Davant d’aquesta situació, i a través de la web, els editors demanen l’ajuda de la ciutadania. En un article titulat “Hem fet el que hem pogut. Ara necessitem el vostre ajut” expliquen com s’ha produït tot el procés i les irregularitats que han posat al descobert.

A la IV Assemblea de Periodistes, celebrada el passat 20 de juny, es va provar una resolució solidaritzant-se amb la publicació que “està sent perseguida per haver fet un reportatge d’investigació i denúncia de presumptes casos de corrupció a la sanitat catalana”.