Diversos actes celebrats a Còrdova al llarg de la primera setmana d’abril han servit per retre homenatge a Julio A. Parrado en el tercer aniversari de la seva mort, succeïda el 7 d’abril del 2003, mentre cobria la guerra d’Iraq encastat en les tropes dels EUA. Els actes van començar el dimecres 5 d’abril amb la convocatòria d’un premi que du el nom del periodista d’El Mundo i es van tancar el divendres 7 d’abril, coincidint amb la data de la seva desaparició, amb un acte a la plaça que, a la ciutat on va néixer, recorda el company desaparegut, al qual van assistir prop de 250 persones. Organitzat pel Sindicat de Periodistes d’Andalusia (SPA) a Còrdova, l’homenatge va començar amb una ofrena floral, que es va repetir també a la plaça José Couso, que l’Ajuntament de la ciutat va dedicar també al periodista de Telecinco, assassinat un dia després, el 8 d’abril, a l’Hotel Palestine.

A la plaça Julio A. Parrado, segons la crònica d’El Mundo, va intervenir Stefano Albertini, director de la Casa Italiana de la Universitat de Nova York -ciutat on Anguita Parrado va treballar de corresponsal del seu diari- i amic personal del periodista. Albertini va destacar l'”esperit independent” de Julio, a qui va definir com un “instrument per a la pau” que “mai va ser instrumentalitzat per ningú”. Així mateix, va agrair a la ciutat de Còrdova que tres anys després de la mort del seu amic es bolqués de forma tan intensa en l’homenatge. També va intervenir la secretària general de l’SPA a Còrdova, Elena Lázaro, qui va voler reivindicar a Julio A. Parrado “no només com corresponsal de guerra, sinó com periodista sobre totes les coses”. També va assegurar que per a Còrdova “és un orgull” que Julio naixés en aquesta ciutat. També va intervenir Andrés Ocaña, Tinent d’Alcalde de la ciutat andalusa, que va reclamar que es reconegui un Estatut Professional per a la professió. L’acte va finalitzar amb la intervenció del cantautor cordovès Ismael Serrano. A l’homenatge van estar presents, a més, la mare i la germana de Julio A. Parrado.

El dimecres 5 d’abril, l’SPA i l’Ajuntament de la ciutat anunciaven la creació d’un premi de periodisme amb el seu nom. El guardó distingirà “aquells professionals del periodisme que en la seva labor professional siguin referents en l’aposta per la pau”, segons va explicar l’alcaldessa de la ciutat, Rosa Aguilar. El mateix dia, la Universitat de Màlaga va oferir un homenatge al periodista mort en reconeixement a la seva labor informativa. En l’acte va participar la mare de Julio A. Parrado, que va rebre una placa en record a la cobertura informativa del seu fill com a corresponsal de guerra.

Còrdova va ser escenari el dijous de la I Trobada de Periodistes Julio Anguita Parrado Corresponsals de guerra, reporters per a la pau. A la taula rodona van participar el cap d’Internacional d’El Mundo, Roberto Montoya, la corresponsal a Nova York del Grup Vocento, Mercedes Gallego, i el secretari general de la Federació de Sindicats de Periodistes (FESP), Enric Bastardes. Tots ells van reclamar un estatut per a garantir la cobertura en la guerra.