El prestigiós fotògraf Paco Elvira ha mort a conseqüència d’un accident succeït el cap de setmana. Elvira va caure per un penya-segat a la costa del Garraf, segons sembla a causa del fort vent, quan feia fotografies per a un reportatge que estava preparant. La família del fotògraf n’havia denunciat la desaparició dissabte passat, els Mossos d’Esquadra van trobar el seu cos dilluns 1 d’abril.

Elvira, de 64 anys, era considerat un dels fotoperiodistes de més prestigi. Nascut a Barcelona el 30 d’octubre del 1948, havia treballat per a diversos mitjans com ‘La Vanguardia’, ‘El Periodico’, o ‘El País’, pels quals havia treballat com enviat especial en nombrosos conflictes arreu del món.

Havia estat guardonat amb un premi Fotopress i amb el Pica d’Estats i entre els seus treballs emblemàtics es troben reportatges del conflicte d’Irlanda del Nort, de la guerra dels Balcans i dels seus viatges a l’Afganistan, Cuba, Argentina, Mèxic i Camerun, entre molts d’altres.

Elvira també era professor de fotoperiodisme a les universitats Autònoma de Barcelona (UAB) i Pompeu Fabra, i a l’escola IDEP. També havia estat editor gràfic del diari ‘Record’ i dels 6 números publicats de la revista ‘Públic’.

El funeral tindrà lloc dijous 4 d’abril a les 16 hores al tanatori de la Ronda de Dalt.