L’Associació de Periodistes d’Informació Ambiental (APIA), ha publicat la Guia d’entrevistes de Canvi Climàtic, que estarà disponible en català, gallec i basc, a la pàgina web de l’associació. L’objectiu de la publicació és el de donar pautes, als i les professionals dels mitjans regionals i locals, sobre com plantejar qüestions ambientals en les diferents convocatòries públiques informatives que es puguin realitzar, en l’horitzó de les pròximes eleccions autonòmiques i locals que se celebrarà el 28 de maig.

Per acostar aquestes temàtiques, l’entitat ha organitzat dues webinars, a través de la plataforma ZOOM, en les quals presentaran la Guia, d’una manera pràctica i amb la participació dels professionals que l’han realitzat. Per assisitir-hi cal inscriure’s prèviament a través de l’adreça electrònica de l’Associació: apiacorreo@gmail.com. El primer dels webinar serà el pròxim dia 27 a les 11.00 del matí i en ella comptarem amb la participació de María Garcia de la Fuente, presidenta d’APIA, qui contextualitzarà la situació de la comunicació ambiental en els mitjans. Luis Guijarro, coordinador de la publicació, explicarà com ha estat el desenvolupament de la Guia. També hi participarà Rogelio Fernández, professor universitari i especialista en comunicació del canvi climàtic, que explicarà les principals dades recollides per la recerca desenvolupada des de l’Observatori de la Comunicació del Canvi Climàtic. Plantejarà exemples de bones pràctiques centrant-se en els temes que són d’actualitat en diferents àrees i que seran claus per a quan els i les professionals de la informació s’hagin d’enfrontar a una entrevista relacionada amb el canvi climàtic.

El segon webinar, es desenvoluparà el 4 de maig, també a través de ZOOM, a les 11h i es centrarà en el mitjà ràdio i televisió. Hi participaran Abel Campos, periodista amb una dilatada experiència ambiental en el mitjà televisiu, i Óscar Menéndez, un comunicador radiofònic que s’ha adaptat a la demanda de les noves tecnologies de la comunicació, i creador de formats com els podcasts. Tots dos explicaran com ells aborden la informació sobre canvi climàtic i com es documenten i preparen les entrevistes. En aquesta ocasió la professora Gemma Tesso parlarà de les conclusions de l’informe realitzat per l’Observatori de la Comunicació del Canvi Climàtic.

La informació sobre aquesta guia i les sessions de presentació es pot trobar en aquest enllaç.