La direcció de Grupo Zeta segueix bloquejant els intents de negociació prèvia al laude arbitral a El Periódico. Segons explica el comitè Intercentres al seu blog, en una reunió que va tenir lloc el dimarts 27 de juny, l’empresa va seguir negant-se a retornar les rebaixes salarials aplicades de forma il·legal el juny i a donar garanties que els directius i Antonio Asensio també posaran el seu granet de sorra per contribuir a la viabilitat d’El Periódico de Catalunya. Al mateix temps, la direcció del grup segueix posant pegues per assumir mecanismes que evitin reduccions de plantilla salvatges i perquè el possible estalvi en massa salarial repercuteixi en les condicions de la plantilla mitjançant un mecanisme de revisió.

El comitè va deixar clar a l’empresa i a l’àrbitre que no pot renunciar a les peticions de repartiment d’esforços entre tots i de mecanismes per defensar els llocs de treball i intentar suavitzar els sacrificis de la plantilla. El comitè no pot cedir més en un procés en el qual ha demostrat la seva responsabilitat.

A la vista del bloqueig de la direcció, l’àrbitre d’El Periódico va anunciar que farà una proposta de preacord en els propers dies amb la finalitat d’evitar el laude. El comitè analitzarà si aquesta proposta compleix amb els requisits imprescindibles abans de traslladar-la a l’assemblea. En cas contrari, afirmen els representants dels treballadors, «el laude serà inevitable i pot obrir un nou escenari en el qual sigui necessari reactivar les mobilitzacions de tot tipus per defensar les nostres ocupacions i les nostres condicions laborals».