Els treballadors d’El Periódico de Catalunya han decidit mantenir les seves reivindicacions laborals i rebutjar la proposta del laudo arbitral que intervé en el seu conflicte amb el Grup Zeta. Divendres passat 7 de juliol, en assemblea, la majoria dels treballadors han acordat rebutjar la proposta de rebaixa salarial del 16%, quan la proposta inicial dels representants de l’empresa era del 21%.

Segons va informar el comitè d’empresa, el resultat de la votació va ser de 124 vots (42,18%) a favor de la proposta, 160 en contra (54,42%) i 10 en blanc (3,4%)4%). Els treballadors no descarten noves mobilitzacions, ja que les que van realitzar el maig passat han culminat amb èxit. Entre els dies 15 i 17 de maig, l’atur secundat pels treballadors va fer que el diari no sortís al carrer la qual cosa evidencia el descontentament de la plantilla amb la política de l’empresa.

Com a conseqüència d’aquesta decisió, la direcció del Grup Z ha retirat la sol·licitud de despenjament del conveni i ha proposat al comitè reprendre les converses.