En el blog dels treballadors d’El Periódico es pot llegir un article en el qual s’indica que la direcció del grup Zeta ha posat en marxa una missió que qualifiquen de “kamikaze” contra la plantilla d’El Periódico i les empreses de serveis. Aquesta missió s’hauria posat en marxa després del rebuig dels treballadors a l’última proposta i la retirada del procediment de desvinculació abans de rebre un laude denegatori per part de l’àrbitre. Afirmen que el director de recursos humans i la seva advocada “es van presentar a una nova reunió amb el Comitè Intercentres amb les mans buides i la pretensió de tancar un acord immediat”.

“En lloc d’assumir el veredicte de la plantilla expressat en votació secreta i aportar una proposta que anés més enllà de la rebutjada, la direcció del grup va mantenir la seva última proposta amb els retocs estètics de pujar el límit d’indemnització en un mes i mig i unes suposades garanties de congelació salarial per als directius excloent a l’alta direcció. El comitè ja va advertir a l’empresa el passat divendres i ho va reiterar en la reunió de dimarts que aquesta proposta és absolutament insuficient en l’escenari obert després de la votació i de la retirada de la desvinculació i que si pretén que se sotmeti a una nova consulta de la plantilla actuen com un kamikaze poc abans d’estavellar-se.

La mateixa direcció de Grup Zeta que ha provocat el major conflicte laboral a la història de la companyia i de la premsa espanyola a sol•licitar la desvinculació salarial i aplicar una rebaixa il·legal que manté a dia d’avui intenta ara amenaçar i sembrar la por entre la plantilla amb burdes maniobres en les que difonen per diversos mitjans falsedats per intentar ocultar la seva irresponsabilitat. Amb aquests intents d’intimidació demostren novament la desconnexió de la direcció del grup i d’El Periódico amb la plantilla, que ha mostrat ja amb la vaga i la votació seva resposta valenta al menyspreu rebut.

El missatge dels empleats als seus directius és clar: l’empresa ha de complir els acords i la legalitat i ha de millorar la seva proposta perquè sigui acceptada. Aquesta és l’única via per sortir del bloqueig en què ens ha ficat l’alta direcció amb una estratègia de confrontació que ha fracassat. El comitè reitera la seva disposició a negociar un nou acord amb esforços raonables i compartits que permeti obrir un horitzó d’estabilitat i pau laboral.”