Els treballadors d’El Mundo a Barcelona es concentraran demà a la porta del diari (passeig de Gràcia, 11), de 17 a 17.15 h responent a la convocatòria del comitès d’empresa del diari de tot l’Estat per protestar pels acomiadaments que Unidad Editorial pretén executar a la redacció de Barcelona. També han decidit mantenir la convocatòria de vaga per als dies 9 i 10 de maig.

La plantilla del rotatiu havia fixat tres jornades d’atur però finalment va desconvocar la que estava prevista per al dia 7 davant la convocatòria d’una reunió per part de l’empresa. La reunió ha finalitzat amb la comunicació de l’empresa que la pròxima setmana acomiadarà 5 persones, 4 de la redacció i 1 de gerència. En l’ERO del passat mes de juny ja va perdre vuit persones.

Els 16 treballadors de l’edició catalana d’El Mundo també fan una vaga de signatures que mantindran fins dissabte dia 11.

En el comunicat difós per anunciar la vaga, la plantilla denuncia les condicions de treball que pateix des de l’anterior ERO, “amb més càrrega de treball i jornades laborals més extenses”. També denuncia que l’empresa ha incomplert els acords signats al juny de 2012 i la normativa laboral. Segons destaca, l’empresa “no té un model de viabilitat per a la delegació”, malgrat que les vendes han pujat a Catalunya de forma notòria en els últims mesos”. Acusen de falta d’ètica al departament de Recursos Humans d’Unidad Editorial i de “mediocritat” per prendre “decisions empresarials sense tenir en compte criteris periodístics”.