El treballadors de TV3 han decidit en referèndum un pla de mobilitzacions contra l’externalització i a favor del manteniment de llocs de treball. En les votacions, celebrades diumenge i dilluns, un 71,45% es va mostrar favorable a les mobilitzacions i un 23,76% en contra. Un 61,18% de la plantilla va participar en la consulta.

El pla de mobilitzacions s’estendrà fins al gener amb aturades parcials que es repartiran entre tots els torns i franges horàries. La primera tindrà lloc el pròxim dia 24 de 10.30 a 13hores.

Representants del comitè d’empresa van poder mantenir ahir una breu conversa amb el president de la Generalitat, Artur Mas, després de l’entrevista que li fan fer al programa Els matins. Els treballadors li van exposar la seva inquietud sobre el model i el futur de TVC, així com pels llocs treball.

Mas va remetre a la delicada situació econòmica per afirmar que el pressupost del 2013 no serà superior al d’aquest any, va descartar la privatització però no un augment de l’externalització i va afegir que no es farà res que no sigui estrictament necessari.

El president de la Generalitat va demanar més col•laboració per part dels treballadors per negociar el nou conveni col•lectiu, mentre que el comitè va exposar que la col•laboració requereix les dues parts i que la direcció de la CCMA no ha contestat a les peticions de reunió per parlar del contracte programa i del pla de viabilitat encarregat a l’empresa Price Waterhouse Cooper.