Els treballadors de les empreses del Grup Prisa a Catalunya s’han concentrat avui davant la seu de Ràdio Barcelona-Cadena SER per protestar contra el pla d’ajustament que ha presentat l’empresa. Els nous propietaris del grup –el fons d’inversió nord-americà Liberty– pretenen reduir la plantilla en 2.514 llocs de treball a tot l’Estat.

Durant la protesta s’ha llegit un manifest en el qual s’afirma que la causa dels problemes econòmics que ara pateix Prisa “no són culpa dels treballadors sinó de la mala gestió dels directius” amb les inversions ruïnoses que han fet a diversos sectors. Els manifestants han demanat la dimissió del conseller delegat del grup, Juan Luis Cebrián, a qui responsabilitzen de la situació que pateix l’empresa. A la concentració han assistit representants de CCOO, UGT i SPC.

A Madrid també s’ha fet una concentració davant la seu de l’empresa, a la Gran Vía. En el comunicat que s’ha llegit davant d’uns 600 treballadors concentrats s’afirma que “‘l’actual situació financera del grup és responsabilitat de les persones que han canviat el codi ètic del periodisme per la dictadura dels mercats”. El comunicat rebutja els acomiadaments en un grup que “tot i la duresa de la crisi és capaç de generar beneficis gràcies a l’esforç de tots” i qualifica l’ERO com una justificació “per tenir contents als nous inversors de Liberty i engreixar els bonus dels seus directius a costar d’enviar a l’atur a milers de treballadors i les seves famílies”.