Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio han celebrat assemblees on han rebutjat la presentació d’un ERO que afecta 312 treballadors dels dos mitjans de comunicació. Els comitès d’empresa afirmen que l’ERO representa un “afebliment del servei públic” i afegeixen que és “una privatització d’una propietat pública en benefici d’interessos privats”. A les assemblees s’ha demanat la dimissió del president Consell de Govern de la CCMA, Braulí Duart.

Duart va anunciar ahir 12 de juny la presentació de l’ERO trencant unilateralment les negociacions del conveni i sense fer cas de la recomanació unànime dels grups parlamentaris, feta a la darrera sessió de control, en el sentit que les dues parts havien d’apostar clarament per la via de la negociació

Per això, els comitès consideren que el Govern de CiU ja tenia decidit aplicar l’ERO des que va començar la negociació i que aquesta “ha estat sempre la primera i única opció”.

Les protestes dels treballadors han arribat al despatx del director de TVC, Eugeni Sallent, on demanaven també la seva dimissió.