El Consell de Govern de la CCMA, que reflecteix encara l’aliança entre CiU i PP de la passada legislatura, i que per la contrareforma de la Llei de la CCMA és un instrument directe del Govern de la Generalitat, s’ha atrevit per fi a anunciar una forta reducció de plantilla a TV3 i a Catalunya Ràdio, juntament amb una nova retallada salarial del 7,5%, que s’afegeix a la pèrdua de sou d’entre un 25 i un 30% que els treballadors de la Corporació han experimentat des del 2011.
 
L’anunci fet avui pel President del Consell de Govern de la CCMA, Brauli Duart, és un veritable cop d’estat a la negociació col.lectiva, que anuncien que trenquen sense cap motiu que ho justifiqui. Perquè és rotundament fals que a les meses negociadores de TV3 i CR s’hagués estancat la possibilitat de tractar d’estalvis. Va ser la representació de la direcció la que fa un mes va proposar aparcar els temes econòmics, que eren els de posicions més allunyades, i tractar altres temes de la negociació, que els representants dels treballadores estaven preparant per a les pròximes sessions de negociació.
 
El Consell de la CCMA no ha fet cas de la recomanació unànim dels grups parlamentaris, feta a la darrera sessió de control, en el sentit que les dues parts havien  d’apostar clarament per la via de la negociació.
 
Amb aquesta ruptura unilateral i sense fonament, la CCMA està demostrat que s’ha decidit a aplicar un pla que no té justificació empresarial ni laboral, i que deriva només d’opcions ideològiques i polítiques, pels condicionants que afegeix a la negociació la situació política, els xantatges del govern de Madrid per la flexibilització del dèficit i per l’afinitat de CiU amb determinats interessos mediàtics privats.
 
Des de l’SPC donem tot el suport a les mobilitzacions que emprenguin els treballadors de les empreses de la Corporació, i apel.lem als grups polítics a retornar al Parlament el control dels mitjans de la Generalitat. Va ser la contrarreforma de la CCMA i la governamentalització que comporta el que ara permet que CiU dicti en solitari el futur dels mitjans públics, com ho intenta fer a Grècia el seu govern.
 
Reclamem dels grups parlamentaris que reclamin la derogació de les mesures anunciades avui per Brauli Duart i que es comprometin, com van fer molts, a retornar al Parlament el govern de la CCMA.
 
Barcelona, 12 de juny de 2013