En aquests dies previs, comitès d’empresa, delegats dels treballadors i assemblees es pronuncien a favor de la vaga per fer arribar al Govern central la protesta contra el retall de drets laborals que implica la reforma i contra la situació concreta del sector, castigat per EROs i reduccions de plantilla que les empreses porten a terme emparades en la crisi econòmica.
Fins ara s’han adherit comitès, delegats i assemblees dels següents mitjans: Sport, Ediciones Reunidas, Antena Local, XAL, BTV, Diari de Tarragona, Regió 7, COM Ràdio, El Triangle, Societat Municipal de Terrassa (TV i Ràdio), Grupo Zeta, EFE-Catalunya, l’ACN i Ràdio i TV L’Hospitalet. I totes les empreses de la CCMA : TV3, Catalunya Ràdio, Interactiva, Activa Multimèdia i l’ens CCMA. En l’àmbit estatal ho han fet el Comitè General Intercentres de RTVE, l’Intercentres d’EFE, els comitès del grupo PRISA (El País) i els d’Unidad Editorial (El Mundo). Encara hi està havent assemblees a El Mundo i a El País a Catalunya, a La Vanguardia i a altres mitjans
La reforma laboral augmentarà la precarietat en un sector que compta ja amb 5.000 periodistes registrats a l’atur a tot l’Estat, on han perdut la feina prop de 4.000. Les retallades que comporta la reforma, i les mesures anunciades sobre la Seguretat Social (allargament de l’edat de jubilació i ampliació de 15 a 20 anys de cotització per tenir dret a la jubilació) només serviran per empitjorar la situació dels professionals i de retruc la qualitat informativa.
Consulteu els efectes més importants que provoca aquesta reforma laboral.