El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació denuncia públicament els set acomiadaments produïts al Diari de Tarragona, pel que representa i sobretot per la forma amb què aquests professionals (redactors, dissenyadors, fotoperiodistes,…) han estat tractats per una empresa on han treballat, en alguns casos, més de 20 anys.

No s’ha considerat la professionalitat, la dedicació i l’experiència dels professionals ara acomiadats, i l’empresa va recórrer a la pressió psicològica en la manera de comunicar els acomiadaments.

El sindicat condemna els criteris emprats pel Diari de Tarragona i lamenta que, acollint-se a la nova legislació laboral, contra la qual s’ha convocat la vaga general del 29 de setembre, estigui eliminant el personal més veterà i experimentat, potenciant així la precarietat i també la polivalència forçada.

El Diari es fa així responsable de l’ambient d’inquietud i neguit que viuen els seus treballadors.

També és curiós i censurable que el Diari, que mai ha presentat pèrdues econòmiques, vulgui transformar alguns dels acomiadats en autònoms, perquè puguin continuar col•laborant, des de casa, amb l’empresa.

Lamentem igualment que l’empresa no hagi acceptat les solucions alternatives a l’acomiadament proposades pel comitè d’empresa, i que evitarien que la decisió fos tan dramàtica i traumàtica per uns treballadors que, durant molt anys, han contribuït a què el Diari fos líder en difusió. I el pitjor és que la reorganització plantejada parla d’una “primera fase” d’acomiadaments, que porta a pensar que n’hi podrà haver d’altres.

Aquests acomiadaments també són rebutjables perquè, mentrestant, l’empresa manté contactes per contractar comercials i personal directiu, i busca externalitzar alguns serveis. On són, doncs, les dificultats econòmiques que serveixen d’argument per acomiadar aquests treballadors?

Per tot això l’SPC manifesta la seva total solidaritat amb aquests companys i els ofereix tot el suport sindical i jurídic en defensa dels seus drets.

Per últim, demanem els redactors del Diari que, quan s’estan acomiadant fotògrafs, es neguin a utilitzar càmeres fotogràfiques per captar, gratuïtament, imatges per il·lustrar les seves notícies. Aquesta polivalència forçada només provocarà més acomiadaments, i apel·lem a la responsabilitat dels redactors per garantir la dignitat professional i els drets laborals dels diferents col•lectius.