El Consell d’informatius de TVE sol·licita la destitució del director d’RTVE a Catalunya, Eladio Jareño, i la dels responsables d’informatius del centre de Sant Cugat com a autors d’un acte de censura que contravé les normes deontològiques de l’Estatut d’Informació de RTVE.
El 13 d’abril passat, Eladio Jareño va censurar la declaració a la Comissió sobre frau i corrupció del Parlament de Catalunya del president de Método-3, Francisco Marco, en la qual acusava l’entorn personal d’Alicia Sánchez Camacho d’haver contractat l’enregistrament en el restaurant La Camarga de Barcelona durant un dinar entre la líder del PP català i la exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez. A causa d’aquesta censura ni el Telediario ni l’informatiu territorial de Catalunya (L’informatiu) van emetre el tall de veu de Marco.
El cas s’agreuja pel fet que el testimoni censurat es referia a un assumpte que afectava directament la líder del PP a Catalunya, per a la qual Jareño treballava abans d’incorporar-se a la direcció catalana d’RTVE. Jareño va ser el coordinador de presidència i comunicació del Partit Popular a Catalunya i una de les persones de màxima confiança d’Alicia Sánchez-Camacho.
El Consell d’Informatius de TVE entén que amb el nomenament d’Eladio Jareño com a director d’RTVE Catalunya, es va produir un conflicte d’interessos que perjudica directament el deure dels professionals d’oferir una informació rigorosa, neutral, imparcial, plural i independent de qualsevol grup polític, econòmic o de pressió, com recull el Manual d’estil de RTVE.

20 abril de 2015