«El que ha passat amb Jaime em recorda al Xile de Pinochet. Va estar onze hores desaparegut, ni jo, com a director del seu mitjà, ni la seva advocada vam saber on estava en tot aquest temps.” Javier Bauluz, director de Periodismo Humano, narra així a la periodista Silvia Padrón, de cuartopoder.es, la desinformació que va patir i el periple que va seguir per saber què havia estat del fotoperiodista, Jaime Alekos, detingut divendres matí passat i que va ser posat en llibertat el dissabte, passades trenta hores.

Bauluz explica que «vaig intentar comunicar-me primer amb Policia Municipal, la qual es posà en contacte amb l’operatiu que està executant el desnonament i els informen que estan molt ocupats i no tenen res a dir». Després Bauluz acudeix a Policia Nacional, que no li facilita cap dada i finalment es dirigeix a l’Ajuntament de Madrid. El periodista explica que «vaig parlar amb el departament de premsa. M’arriben a passar fins amb set persones diferents i m’asseguren que em trucaran. Com que no rebo cap informació, torno a telefonar i els sol·licito una adreça de correu electrònic, demanant que responguin amb urgència. A dia d’avui no he rebut cap resposta de l’ajuntament.»

La Policia, en el seu atestat, acusa Jaime de desobediència, resistència i atemptat. «O és un greu error, pel qual algú hauria de disculpar-se, o és un atac directe a la llibertat d’informació, un assaig de la Llei Mordassa», continua Bauluz. El director de Periodismo Humana afirma que «Jaime estava fent el seu treball, cobrint un desnonament i era l’únic periodista que hi havia a la casa.»