El grup Hermes, propietari del diari Avui des del mes de desembre, ha anunciat a la plantilla la intenció d’acomiadar de manera immediata 64 persones, el 50% de la plantilla del rotatiu barceloní. Els acomiadament afectaran la meitat de la redacció i a tots els empleats de la resta de departaments, com els de informàtica, administració, arxiu i recepcionistes.

A la redacció les baixes es produiran entre els redactors incorporats més recentment, la qual cosa suposa que les indemnitzacions per acomiadament són més baixes, en tot cas les indemnitzacions no passaran dels 20 dies per any més un lineal.

L’anunci ha causat sorpresa als treballadors i més tenint en compte que quan Hermes va comprar el rotatiu el desembre de l’any passat es va comprometre a no aplicar cap Expedient de Regulació d’Ocupació com a mínim durant un any.

La direcció de l’empresa ha justificat aquesta decisió en les pèrdues generades per l’Avui que situa en 35 milions d’euros en els últims cinc anys.

D’altra banda, els redactors que mantinguin el seu lloc, veuran reduït el seu sou un 6% amb el compromís de poder recuperar-lo a partir de 2013, i també perdran una de les 15 pagues anuals que cobraven fins ara. Les guàrdies de cap de setmana també es pagaran menys.