La conferència del president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) inaugurarà les I Jornades amb Periodistes de Mitjans de la Immigració que se celebraran els pròxims dies 14 i 15 de novembre, a Barcelona, organitzades pel Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC). Aquesta sessió, fixada pel divendres 14 de novembre a les set de la tarda, es desenvoluparà a l’espai El vagó, de l’Escola del Treball de Barcelona, al carrer d’Urgell, 187. Els debats es faran en quatre meses que se celebraran l’endemà dissabte 15 de novembre, a la casa Francesca Bonnemaison, al carrer de Sant Pere més baix, 7. A la primera d’aquestes meses, Situació i viabilitat dels mitjans de comunicació per a la immigració. Experiències en altres països, hi participaran Rafael Martínez, director general de Canal Latino (TV); José Ángel Robles, director general de Ràdio Tropical; Sandra Camps, directora del programa En primera persona, de Ràdio 1, i Alin Alexandru Mercas, director comercial del diari en romanès Ruman in lume. La moderadora serà Montse Melià, directora d’RNE a Catalunya.

La segona de les meses tractarà sobre les Necessitats formatives dels periodistes i propostes per garantir la qualitat de la informació dels mitjans per a la immigració. Accés professional del col·lectiu als mitjans. Hi participaran la periodista nigeriana Gloria Ekereuwem, de Ràdio Onda Local; Eduardo Noda, presentador del programa Con todos los acentos, de TVE2; Antonio M. Bañón, professor titular del Departament de Filologia de la Universitat d’Almeria i Javid Mugad, director del diari paquistanès El mirador dels immigrants. La moderadora serà Mònica Zapico, periodista de TV3. La tercera tractarà el Marc legal i laboral de l’exercici de la professió periodística a l’Estat espanyol. Els ponents seran Dardo Gómez, secretari d’Organització de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) i president de l’SPC; Fabián Nevado, Secretari d’Acció Sindical del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) i Ambar Zambrano, advocada especialista en dret laboral. El moderador serà Jairo Morga, secretari general del Sindicat de Professionals de la Informació de la Rioja (SPIR).

La quarta mesa afrontarà la Situació professional i laboral dels periodistes dels mitjans per a la immigració. La seva organització i comptarà amb la presència de Zulma Sierra, periodista colombiana del diari Latino; Imane Courti, directora de Raíz marroquí; Dong Huan, periodista del diari xinès Hua xin bao; i Sorín Sinion, redactor en cap del diari romanès Ziarul Nostru. El moderador serà Juan José Téllez, periodista del programa Andalucía sin fronteras, de Canal Sur. A continuació es presentaran les conclusions de les jornades. A la pàgina web de l’SPC () s’aniran incorporant totes les informacions referents a aquestes jornades que pretenen ser un punt de trobada entre col·lectius de professionals vinguts de fora i els locals de manera que es potenciï la integració social i professional d’uns amb la millora del coneixement sobre altres realitats socials i polítiques dels altres.