El grup Prisa presentarà la pròxima setmana un ERO que afectarà 149 treballadors d’El País. Segons ha comunicat l’empresa, l’Expedient de Regulació d’Ocupació inclourà acomiadaments, prejubilacions i reducció salarial.

El president del grup, Juan Luis Cebrián, ho va comunicar en una reunió demanada pel comitè intercentres. Cebrián assegura que cal iniciar aquest “dolorós” procés perquè “no podem seguir vivint tan bé”.

Els representants dels treballadors afirmen que Cebrián creu que el diari té una plantilla envellida, amb manca de perfils digitals i, a més cara. “El tema més preocupant és que l’edat mitja de la plantilla és de 53 anys”, ha dit el president del grup, que ha recordat que 189 treballadors superen els 50 anys, i que només 10 estan per sota dels 30, la qual cosa, afirma, afecta els perfils professionals i al model de diari que es vol fer.

Per la seva banda, el comitè intercentres recorda que l’empresa té professionals joves que no entren dins la seva estadística perquè no tenen contracte laboral: “són col·laboradors als que mai se’ls ha volgut contractar malgrat realitzen tasques estructurals”.

Així doncs, Prisa presentarà un ERO amb prejubilacions per als majors de 55 anys i acomiadaments que afectarà a 149 treballadors d’una plantilla de 430. Tot i que el comitè intercentres va demanar obrir un procés de negociació d’un mes per explorar la possibilitat de baixes voluntàries i altres mesures d’estalvi, Cebrián es va negar i dimarts pròxim lliurarà la llista d’afectats per l’ERO.

L’anunci de l’expedient de regulació a El País es fa la mateixa setmana que el grup de comunicació ha acomiadat 90 treballadors de Cinco Días, la divisió de revistes i la comercialitzadora Prisa Brand Solutions.

L’any 2011, Juan Luis Cebrián va guanyar 13 milions d’euros.