El repartiment partidista de càrrecs al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i al Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va centrar la darrera intervenció del Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) al programa Línia de Servei d’Esplugues TV. El secretari d’Organització de l’SPC, Ramon Espuny, va denunciar que les persones designades per integrar aquests organismes parteixen «de la politització, un dels mals endèmics a la Corporació. El que ha de fer el Parlament és blindar la independència dels mitjans públics […] i hem vist que a Catalunya –i també a Espanya– el que es fa és arrimar el ascua a su sardina i es va més enllà del que diu la llei, que estableix que han de ser neutrals i imparcials».

Espuny també va criticar «el canvi de cromos» que ha acompanyat l’elecció de les persones per a aquests organismes atès que al mateix temps que al Parlament s’aprovaven aquests polèmics noms, també es feia amb els components de cinc organismes més, de manera que el pacte global ha generat tota mena de tripijocs en les aliances. Així, va assegurar que aquesta decisió «suposa un pas enrere respecte de les expectatives creades per la llei, que va costar molt de fer en el seu moment» i va titllar el pacte de «mafiós».

Al llarg del programa es van reproduir també uns fragments les entrevistes mantingudes amb Enric Bastardes i Zuliana Lainez en el Simposi Internacional sobre Dret a la Informació de la Ciutadania. La pròxima intervenció de l’SPC a Esplugues TV està prevista per a aquest pròxim divendres 18 de març.