«Aquest 2022 segueix marcat per les conseqüències d’una pandèmia que ha aguditzat els desequilibris i agressions que portem anys denunciant les periodistes i comunicadores. Les professionals del sector volem tornar a trobarnos, escoltarnos i fer sentir la nostra veu». Aquesta frase encapçala el manifest de la Comissió 8 de Març del sector de la informació i la comunicació de Catalunya i que es va llegir a la concentració d’ahir a la concentració de la plaça Universitat de Barcelona convocada per aquesta coordinadora amb motiu de les mobilitzacions del Dia Internacional de les Dones. En aquest escrit s’exigeix «el trencament del sostre de vidre i la superació real de la bretxa salarial, amb penalització a les empreses que no compleixin. Mateixa feina, igual salari!».

A l’escrit s’assegura que «seguim dempeus davant les precarietats. No hi ha dubte que la pandèmia ha colpejat doblement les dones treballadores: representem el 48% de la força de treball i som el 54% de les que han perdut la feina. Els ERTOS només han estat un pedaç que ha afectat majoritàriament les dones i moltes ens hem trobat al carrer, sense ingressos ni drets.» El manifest inclou vuit punts com a exigències per assolir la plena igualtat en els mitjans de comunicació i en el conjunt del sector de la informació. Una d’elles és que «les empreses garanteixin espais lliures de violència; que la perspectiva de gènere en el tractament informatiu, així com en la representació i participació de les dones als mitjans, siguin exigides com a garantia d’ètica i deontologia professional».

El manifest acaba amb la proclama «per totes! Per les que ha no hi són i per es que vindran! Sense feminisme no hi ha periodisme!»