Poques hores després que el Tribunal superior de Justícia de la Comunitat Valenciana declarés nul l’ERO presentat a la RTVV, la Generalitat Valenciana anunciava el tancament del canal públic.

A través d’un comunicat fet públic poc després de les set de la tarda, la Generalitat afirmava que “Descartat el camí que havia decidit emprendre el Consell, només queda l’altra via que és, lamentablement, procedir a la supressió del servei públic de la ràdio i la televisió d’àmbit autonòmic”.

Ignorant les nombroses alternatives proposades pels treballadors insisteix que “La readmissió de més de mil empleats fa la seva continuïtat inviable , ja que només el cost de les despeses de personal d’una plantilla de 1.700 treballadors suposaria aproximadament 72 milions d’euros , una quantitat a la qual caldria sumar la despesa de funcionament i manteniment de RTVV, un cost que la Generalitat no pot assumir en aquests moments”.

Fent ús de la més clara demagògia conclou que “La Generalitat té l’obligació de prioritzar els serveis bàsics i garantir, sobretot, una sanitat, una educació i uns serveis socials de qualitat, universals i gratuïts i aquest és l’objectiu prioritari de totes les actuacions que emprèn el Consell”.

Davant d’aquesta decisió, els treballadors de la RTVV van ocupar els estudis per comunicar a la ciutadania el tancament i llegir un comunicat en què manifestaven que “Ni els valencians ni els treballadors són responsables de la mala gestió política i econòmica d’aquest mitjà”.

Rebuig de la FeSP al tancament

El secretari general de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), Agustín Yanel, ha assegurat que la decisió del Govern valencià de tancar la radiotelevisió autonòmica després de la declaració de nul•litat de l’ERO és “un disbarat” i “un incompliment inacceptable” d’una sentència, de manera que “els valencians han de sortir al carrer per defensar un mitjà que és seu”.

Yanel ha declarat que l’executiu d’Alberto Fabra “ha de fer marxa enrere” i complir la sentència que li ha imposat el Tribunal Superior de Justícia de València “readmetent als treballadors que porten mesos al carrer”.

“Si després vol plantejar un nou ERO o nous acomiadaments, que ho faci, però bé”, ha afegit. Per a la FeSP, “no es pot respondre a una sentència judicial incomplint, perquè si et condemnen a readmetre i el que fas és tancar el medi, estàs incomplint aquesta sentència”.

Segons Yanel, “el més lamentable de la decisió de Fabra és que, un cop més, són els treballadors els que paguen una nefasta gestió moguda per interessos polítics”.