L’organització internacional World Press Photo ha premiat al fotògraf de premsa canari Arturo Rodríguez en dues modalitats diferents: notícia d’actualitat i reportatge, ambdues relacionades amb imatges sobre el fenomen social de l’emigració irregular i publicades per l’agencia Associated Press. Arturo Rodríguez és un professional de la imatge afiliat a la Unió de Professionals de la Comunicació de Canàries (UPC-C) en el calendari anual de fotoperiodisme 2007 figura una de les seves fotografies.

Respecte a la modalitat de notícies d’actualitat (spot news), en la qual va obtenir el segon premi, Arturo Rodríguez va retratar el passat 7 de setembre al sud de Tenerife un moment que diversos immigrants irregulars arribats a la Illa en cayuco esperen el seu trasllat.

En la segona modalitat, la de reportatge (literalment People in the news), en la qual també va obtenir un segon premi, Rodríguez va immortalitzar el desembarcament inesperat de centenars d’immigrants a ple dia a la platja de La Tejita, al sud de Tenerife. Aquest succés va sorprendre els banyistes i va provocar un dels gestos més grans de solidaritat del poble canari, que es va bolcar a atendre als immigrants assedegats i exhaustes pel llarg viatge.

La World Press Photo, fundada el 1955 com a organització sense ànim de lucre, és coneguda per convocar el millor i més prestigiós concurs anual de fotografia en premsa. Després del concurs, les imatges guanyadores són instal·lades en una exposició mòbil que recorre 40 països i és vista per més d’un milió de persones. L’objectiu d’aquest concurs no és altre que estimular el desenvolupament del periodisme fotogràfic, promoure la difusió dels coneixements i ajudar a descobrir grans professionals d’aquest àmbit.

Arturo Rodríguez va néixer a Santa Cruz de la Palma al 1977. Duu des de principis dels anys 90 dedicant-se al fotoperiodisme i ha ocupat la seva activitat professional en diversos periòdics de Tenerife, com La Opinión de Tenerife o El Día. En els últims temps també ha ocupat el seu treball en agències internacionals com Reuters i AP. Precisament per les seves imatges per a aquesta última agència, Arturo Rodríguez es converteix en el primer fotògraf canari a guanyar un World Press Photo. Gràcies a les seves imatges sobre el drama humanitari de la immigració irregular, aquest fenomen que afecta Canàries s’ha conegut al mig món.