El Consell d’informatius de TVE ha emès un comunicat en el qual rebutja la decisió adoptada pel Consell d’Administració de RTVE perquè els seus membres “tinguin accés directe al sistema de treball de la redacció d’informatius”, possibilitat que considera “un atac directe a la llibertat i a la independència dels professionals de la informació” ja que permet el control dels continguts dels informatius durant el seu procés d’elaboració.

El Consell entén que la decisió adoptada ahir pel Consell d’Administració de RTVE amb els vots a favor de PP i CiU, en contra d’IU i UGT i les abstencions dels representants de PSOE, CCOO i ERC “és un atac directe a la llibertat i la independència dels professionals de la informació “.

“Una mesura com aquesta -afegeix el Consell d’Informatius- deixa als treballadors exposats al control polític i a qualsevol tipus de pressió i vulnera de manera flagrant el dret constitucional a la llibertat d’expressió i informació”.

Entén el Consell d’informatius que “el Consell d’Administració és el màxim òrgan de gestió de la corporació i com a tal assumeix la responsabilitat de servei públic de les seves informacions però no sobre la manera com aquesta informació és seleccionada, captada, corregida i elaborada per als propis professionals “.

“Aquesta funció -afegeix el Consell- recau de manera directa en la direcció dels serveis informatius, les direccions d’àrea, els editors i tots els professionals que formen part de la cadena d’elaboració de la informació. Aquest procés d’elaboració és un exercici que els professionals han de realitzar en un espai de treball de forma lliure i independent “.

La repercussió que ha tingut la decisió del Consell d’Administració de RTVE i malgrat la seva abstenció inicial, Miguel Ángel Sacaluga, conseller nomenat a proposta del PSOE, ha demanat la celebració d’un Consell d’Administració urgent “per debatre el tema i adoptar les decisions que corresponguin “.