El periodista de TV3 Ramon Espuny és elegit nou president del Sindicat encapçalant una Executiva de renovació

El VI Congrés del Sindicat de Periodistes de Catalunya celebrat avui ha mostrat la seva preocupació per la creixent precarietat que hi ha en el sector i ha denunciat que moltes empreses de comunicació utilitzen l’excusa de la crisi per impulsar retallades de plantilla que no estan justificades per la seva situació econòmica ja que en els darrers anys han registrat notables beneficis. Els congressistes han fet especial esment a com aquesta situació està castigant els col·laboradors i insta els poders públics a regular la tasca d’aquests periodistes a la peça.

El Congrés ha mostrat el suport als informadors agredits pels Mossos el 18 d’abril passat i el seu rebuig a les càrregues indiscriminades que no respecten el dret a la informació de la ciutadania i ha lamentat que des del poder polític es vulgui matar el missatger qüestionant les imatges de televisió que només reproduïen els fets. També ha criticat el retard en l’elaboració de la llei estatal de l’Audiovisual i la proposta del Govern del PSOE de reduir la publicitat d’RTVE, sense incrementar l’aportació pública i cedint a les pressions de les cadenes privades que incompleixen reiteradament els deures contrets per la concessió de la llicència.

El Congrés del Sindicat de Periodistes de Catalunya ha elegit com a nou president de l’SPC el periodista de TV3 Ramon Espuny, fins ara responsable de la secretaria de Mitjans Públics. La nova Junta Executiva està formada per setze persones i suposa una forta renovació ja que gairebé la meitat dels seus components són de nova incorporació. En formen part Quico Ràfols (Organització), Pilar Gonzalo (Comunicació institucional), Enric Bastardes (Relacions Institucionals i Tresoreria), Robert González (Acció Sindical), Joan Francesc Escrihuela (Mitjans Públics), Gustavo Franco (Mitjans de la Immigració), Elena Tarifa (Igualtat), Joan Puig (Fotografia i imatge), Patricia Estévez (Projectes i recursos), Lluís Díez (Drets d’autoria), Vicent Canet (Gabinets de comunicació), Verónica Chelotti (Comunicació i serveis), Pedro Gómez (Acció Social i Mitjans alternatius), Eva Jiménez (Estudis i Universitats) i Ricard Checa (demarcació de Tarragona).

El Congrés ha homenatjat els dos presidents que fins ara ha tingut el Sindicat, Enric Bastardes (1993-2001) i Dardo Gómez (2001-2009) per la tasca realitzada i l’impuls que han donat al Sindicat.

Barcelona, 25 d’abril de 2009