El VII Congrés de l’SPC ja té cartell que acompanya el lema triat per aquesta ocasió i que posa l’èmfasi en l’actual moment que viu la professió. Amb el lema Combatre la crisi, dignificar la professió es vol posar de manifest la dura situació actual en la qual el tancament de mitjans, les rebaixes salarials i la precarització dels llocs de treball que queden és la tònica general.

Paral•lelament ha augmentat la protesta, en les darreres setmanes s’han produït vagues, concentracions i acampades en defensa dels llocs de treball però també en defensa de la qualitat de la informació i del dret de la ciutadania a una informació veraç i rigorosa.

El VII Congrés de l’SPC analitzarà aquesta situació i marcarà la línia d’acció per buscar alternatives, amb el dret a la informació com una de les idees centrals d’actuació.

A la jornada de dissabte, que tindrà lloc al Pati Llimona de Barcelona, es debatran l’informe de gestió de la Junta Executiva sortint i les propostes de reforma organitzatives i estatutàries, el document Nou periodisme, nous periodistes, nou sindicat, presentat per l’afiliat Pedro Gómez i el Programa d’acció per als pròxims quatre anys presentat per la candidatura a la nova Junta Executiva que encapçala l’actual president Ramon Espuny.