El consell professional de TV3 ha presentat la seva dimissió en bloc per protestar pel tractament que la cadena va fer ahir de la mobilització dels treballadors. Tota la que es va donar va ser al dictat de la direcció i el Consell de Govern. Aquesta mesura és per mostrar la indignació de la plantilla i la intenció és convocar unes noves eleccions per reprendre amb més força la seva tasca. El comitè professional ha emès el següent comunicat per denunciar aquesta situació:

“Denunciem l’opacitat informativa imposada per la direcció de TV3 a l’hora d’explicar el conflicte que es va viure dins les instal•lacions de la televisió. Tots els mitjans de comunicació se’n van fer ressò i, en canvi, els Telenotícies, el 324 i el 324.cat només van oferir una informació dictada per la direcció que no responia a criteris professionals.

El Consell Professional vam estar negociant durant tota la tarda i la nit que aquesta informació es donés amb aquests criteris, però no ens en vam sortir i no vam consensuar cap text. Estem en total desacord en la valoració que es va fer de la notícia, en el seu tractament i que se situés al comiat del Telenotícies.

Lamentem també la falta de debat sobre la cobertura del conflicte a les reunions dels Telenotícies i que per avui no estigui previst informar-ne més.

Exigim que avui s’emeti una informació completa que reculli l’opinió de totes les parts i sense ingerències de la direcció en la seva elaboració. Ho exigim com a deure professional dels periodistes i, sobretot, com a dret que té l’audiència de la televisió pública a estar ben informats.

Per tot això i per evitar ser instrumentalitzats per ningú, el Consell Professional de TV3 presenta la seva dimissió”.

Sant Joan Despí, 5 de febrer de 2014