Al voltant de les aturades i protestes dels treballadors de Catalunya Ràdio i de TV3 contra el pla de sou de retallar-los encara més els salaris, convé recordar una sèrie de dades que des de les xarxes socials s’estan difonent i que, algunes d’elles, ja han estat fetes públiques en algunes ocasions:
• Al Regne Unit cada ciutadà paga per la BBC 150 lliures a l’any, és a dir, 37 lliures al trimestre. Aquí, indirectament, paguem per TV3 i Catalunya Ràdio (segons els pressupostos de la CCMA per al 2013) 30 euros l’any, és a dir 2’4 al trimestre i vuit cèntims diaris.
• La més que probable cessió de la gestió de la publicitat a una empresa dels principals rivals privats, com és el grup Godó amb el que això suposa d’entregar el control dels ingressos a la competència. El concurs està pendent d’adjudicar però totes les fonts apunten que l’oferta presentada pel grup Godó serà la vencedora
• El director de TV3, Eugeni Sallent, és el càrrec públic més ben pagat de Catalunya, prop de 165.000 euros (pàgina 6), cosa que fa que per pagar-li, calguin les aportacions de 5.532 ciutadans de Catalunya.
• El director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, en cobra 106.500, cosa que requereix l’aportació de 3.552 ciutadans.
• El president de la CCMA, Brauli Duart, en cobra prop de 130.000, per a la qual cosa fan falta les aportacions de 4.323 persones més. Per pagar els que estan liderant el desmantellament dels mitjans de la Generalitat cal reunir les aportacions d’uns 13.400 catalans

Etiquetes: , , , , , ,