Al voltant de les aturades i protestes dels treballadors de Catalunya Ràdio i de TV3 contra el pla de sou de retallar-los encara més els salaris, convé recordar una sèrie de dades que des de les xarxes socials s’estan difonent i que, algunes d’elles, ja han estat fetes públiques en algunes ocasions:
• Al Regne Unit cada ciutadà paga per la BBC 150 lliures a l’any, és a dir, 37 lliures al trimestre. Aquí, indirectament, paguem per TV3 i Catalunya Ràdio (segons els pressupostos de la CCMA per al 2013) 30 euros l’any, és a dir 2’4 al trimestre i vuit cèntims diaris.
• La més que probable cessió de la gestió de la publicitat a una empresa dels principals rivals privats, com és el grup Godó amb el que això suposa d’entregar el control dels ingressos a la competència. El concurs està pendent d’adjudicar però totes les fonts apunten que l’oferta presentada pel grup Godó serà la vencedora
• El director de TV3, Eugeni Sallent, és el càrrec públic més ben pagat de Catalunya, prop de 165.000 euros (pàgina 6), cosa que fa que per pagar-li, calguin les aportacions de 5.532 ciutadans de Catalunya.
• El director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, en cobra 106.500, cosa que requereix l’aportació de 3.552 ciutadans.
• El president de la CCMA, Brauli Duart, en cobra prop de 130.000, per a la qual cosa fan falta les aportacions de 4.323 persones més. Per pagar els que estan liderant el desmantellament dels mitjans de la Generalitat cal reunir les aportacions d’uns 13.400 catalans