El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació rebutja frontalment les declaracions de la ministra de Defensa, Maria Dolores de Cospedal, que ha afirmat que TV3 «ha deixat de ser un mitjà de comunicació social per passar a ser exclusivament un aparell de propaganda política partidista». I que per això mereix que sigui intervinguda, amb o sense vigència de l’article 155 de la Constitució.

Neguem tota autoritat a la ministra per decretar si un mitjà de comunicació ha deixat de ser-ho, perquè no té cap competència per fer-ho, però a més l’afirmació és especialment indignant quan prové de la membre d’un partit, com el PP, que és a la gènesi de la manipulació informativa en els mitjans públics de tot Espanya, a partir del model governamentalitzat de mitjans de comunicació que altres formacions van imitar.

Que no es preocupi la ministra, que els necessaris canvis i millores que necessita TV3 per ser un mitjà més públic, més imparcial i més neutral avançaran al Parlament de Catalunya, amb el qual ja han començat els contactes els comitès d’empresa de la CCMA per reprendre l’acord unànime de la legislatura passada per tornar a una governança consensuada basada en majories qualificades, que han d’afavorir l’elecció de directius amb criteris d’independència i de professionalitat, i no de sintonia ideològica amb cap grup, i menys amb el govern de torn.

Millorar TV3, per tant, es farà des de Catalunya i els seus representants, i també de la mà dels seus professionals. i no des d’ingerències polítiques externes que farien millor ocupant-se de regenerar la deriva manipuladora i progovernamental de TVE.

Barcelona, 8 de febrer de 2018