Que tenen en comú Veneçuela, la CUP, Podem i el pare d’una terrorista d’ETA? Una suposada connexió que desvetllava en ‘exclusiva’ Antena 3 en un vídeo emès als informatius de la cadena el passat dimecres. La base de la notícia és un vídeo gravat el 10 de desembre de 2014 a l’aeroport de Madrid-Barajas on es pot veure la diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel; la dirigent de Podemos a Castilla-La Mancha Maria José Aguilar i Ignacio Gil de San Vicente, pare de l’etarra Kikitza Gil de San Vicente. En aquestes imatges tots estaven a punt de pujar a un avió militar que habitualment utilitza el president Nicolás Maduro.

Segons Antena 3, aquest viatge posa de manifest l’existència d’una connexió de Podemos, la CUP i l’entorn d’ETA amb el president de Veneçuela. En el vídeo s’afirmava “una connexió a quatre bandes poc abans de les eleccions autonòmiques catalanes i generals per participar en un congrés en el qual es van firmar resolucions a favor del dret a l’autodeterminació i al denominat procés de pau al País Basc”.

Però tot i la intenció de la cadena de televisió de presentar el vídeo com a una exclusiva sobre una reunió entre conspiradors, la mateixa Anna Gabriel havia explicat en un article el contingut de la reunió a la qual va assistir, titulada “Encuentro de la red de intelectuales, artistas y movimientos sociales en defensa de la humanidad”, a la qual van assistir més de 300 representants de tot el món.

Un cop emesa la suposada exclusiva, les xarxes socials van criticar durament el tractament de la notícia i van acusar la cadena de manipulació. Fins i tot els presentadors de l’informatiu tenien els seus dubtes sobre la notícia quan van comentar, a micro tancat, “nos van a dar pero bien”, frase que es va convertir en el hashtag utilitzat a les xarxes per criticar l’actitud d’Antena 3.