Un fotoperiodista de La Veu de l’Ebre és atacat a Deltrebre mentre prenia imatges del Correbou

El Sindicat de Periodistes de Catalunya denuncia amb la màxima fermesa possible les agressions patides pel fotògraf de La Veu de l’Ebre Jordi Miquel Mas mentre prenia imatges del Correbou celebrat al barri de Jesus i Maria de Deltrebre cap de setmana passat. Els fets van succeir diumenge passat dia 14 d’agost quan Mas era enfilat dalt d’una tàpia per fotografiar el correbou. Un empresari local, Tomàs Pinyol, el va fer caure i li va etzibar diversos cops que li han provocat el trencament d’una costella al mateix temps que el mullava tant a ell com al seu equip fotogràfic, fet que ha provocat danys en el seu instrumental laboral que en aquests moments encara s’estant quantificant. L’agressió ja ha estat denunciada davant la Guàrdia Civil.

L’SPC mostra la màxima solidaritat amb el company agredit al qual ofereix tota l’ajuda necessària en les accions que emprengui per tal de depurar les responsabilitats del cas. Al mateix temps, també recorda que no és la primera vegada que succeix un fet com aquest en el decurs d’un correbou a les Terres de l’Ebre. El mes de juliol passat, a l’Ampolla, va ser atacat el corresponsal d’El País i poques setmanes abans també ho va ser a Altafulla el corresponsal d’El Periódico. Aquests atacs no són només una acció contra els professionals de la informació que els pateixen sinó que també ho són contra un dret fonamental de la ciutadania com és el dret a ser informat. Els periodistes que cobreixen els correbous no són part implicada en el debat social sobre el maltractament dels animals, tan sols capten la realitat dels fets per mostrar-la a l’opinió pública. La seva feina tampoc és un atac a les Terres de l’Ebre –com s’esgrimeix des d’alguns cercles dels defensors dels correbous– perquè els periodistes són allà on l’interès públic de la notícia els reclama.

El Sindicat mostra un cop més la seva preocupació pel fet que en els darrers mesos s’han incrementat de manera notòria els atacs contra els periodistes per part de persones que creuen que el misatger és el responsable dels seus problemes. Al marge dels fets de Deltebre, l’Ampolla i Tarragona, també ho hem vist, entre d’altres llocs, a Castelló, Múrcia o Guadalajara arran de diversos fets que han estat notícia als mitjans de comunicació. L’SPC reclama a les autoritats més rigor en impedir situacions d’aquesta mena i referma la seva defensa del dret a la informació de la ciutadania i per tant del dret dels periodistes a poder treballar lliurement en tots aquells escenaris que l’actualitat informativa ho reclami, malgrat que col•lectius marcadament minoritaris que existeixen arreu els vulguin fer culpables dels seus mals particulars.

Etiquetes: , , , , , , , ,