La Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació (PDLI) i la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) han organitzat un taller pràctic, per analitzar com afecten les anomenades Lleis Mordassa al periodisme i a l’activisme social. S’hi explicarà en quins riscos legals poden incórrer durant la cobertura de fets de rellevància informativa en la via pública o en l’exercici del dret a la llibertat d’expressió i informació, i com han d’actuar en aquests casos.
El taller se celebrarà el dilluns 24 d’octubre, de 17.30 hores a 20.00, en l’Espai Ecooo, carrer Escuadra número 11 (Lavapiés), de Madrid, però també es podrà seguir ‘on line’. L’assistència és gratuïta, prèvia reserva de plaça escrivint a contacto@libertadinformacion.cc. Els qui no hi puguin assistir personalment podran seguir-lo per Internet des de la web de la PDLI.
El taller l’impartirà l’advocat Carlos Sánchez Almeida, director jurídic de la PDLI, qui explicarà com estan regulats diferents supòsits concrets que són habituals en aquests actes (fotografiar o filmar a policies, obligació o no d’identificar-se, filtracions periodístiques, cobertura de protestes al carrer, activitat en xarxes socials, privadesa dels dispositius…), quins obstacles legals pot trobar el periodista per exercir el seu treball i quines conseqüències pot tenir (multa, detenció, presó…).
En aquest enllaç es pot trobar més informació sobre la jornada. I en aquest altre, més dades sobre com protegir-se de les Lleis Mordassa.