Imposen de forma sectària un director afí a la majoria de govern

De manera sobtada, i sense explicacions, han canviat el director de TV3. I el que és pitjor, han nomenat un substitut, Vicent Sanchis, alineat des de sempre amb el pujolisme i amb CDC, i sense que es coneguin les seves competències en gestió audiovisual, en uns moments crítics per a la CCMA i els seus mitjans.

Qui pot moure els fils de la CCMA sembla que se’n fumi del Parlament i de la ponència de reforma de les lleis audiovisuals, que intenta un altre cop tornar al consens en la gestió de la Corporació, per superar aquesta etapa de retorn al control governamental de la CCMA, iniciada amb la contrareforma de 2012 impulsada per CiU i el PP.

La mesura mostra clarament qui té el control polític de TV3 i com continua utilitzant-la de forma partidista per assegurar-se el manteniment en el poder. És una trista evidència que situa Catalunya a finals del segle passat, quan la desafortunada gestió del pujolisme a la CCRTV, i arran de les denúncies dels professionals, va provocar els primers debats parlamentaris per situar la Corporació en la línia dels seus homòlegs europeus.

Avui, disset anys després, Catalunya segueix tenint uns mitjans dependents directament del Govern, que fins i tot quan no li agrada el darrer nomenament digital, en fa un altre, utilitzant de corretja de transmissió un Consell de la CCMA que és sempre obedient a la majoria de govern.

Això no pot seguir i reclamem del Parlament que s’afanyi a reprendre el seu protagonisme en un ens públic que no ha de dependre del Govern i que ha d’estar al servei de tota la ciutadania. La informació veraç i la democràcia ho agrairan.

Barcelona, 13 de març de 2017