El comitè d’empresa de Catalunya Ràdio ha convocat aturades parcials de 15 minuts, tres cops al dia del 25 al 28 de novembre, coincidint amb les eleccions autonòmiques per protestar contra la “dilatació en la negociació del conveni col•lectiu i la resolució de conflictes relacionats amb la contractació”. Les aturades s’han convocat després que l’assemblea de treballadors hi votés a favor.

Segons explica el comitè, el passat mes d’abril es va presentar a l’empresa la plataforma per negociar el nou conveni col•lectiu (l’anterior va acabar el 2009). Al setembre, la direcció va proposar al comitè una “via ràpida de negociació en un conveni curt” per resoldre els aspectes salarials. Ambdues parts van estar-hi d’acord i es va incloure la resolució de la contractació de personal, i que es deixaria per a posteriors negociacions, durant la vigència del conveni, la resta de temes de la plataforma.

Els representants dels treballadors afirmen que les següents reunions de negociació han estat ajornades o suspeses, o bé que “els representants de l’empresa han exposat que no poden respondre a les nostres reivindicacions”, asseguren.

El comitè també reclama regularitzar la situació de precarietat dels redactors temporals i amb contracte mercantil que fan feines estructurals a l’emissora.

Recordem que a diferència de la majoria de radiotelevisions autonòmiques o de RTVE, CR i TV3 no tenen el mateix conveni i els sous no estan equiparats.